Wednesday, February 20, 2013

Pakej Sebulan Alpha Lipid LifelineKhas Buat Ibu Menyusu & Bakal Ibu dengan Alpha Lipid Lifeline

Petikan dari seorang pakar paed dan laktasi, Dr Koe Swrr Lee ...
"susu ibu merupakan sumber nutrien terbaik untuk bayi dan tidak boleh diganti oleh sumber lain. Melalui penyusuan badan, bayi mendapat perkembangan fizikal dan mental yang sihat, sokongan emosi yang penuh kasih sayang dan antibodi yang kuat untuk melawan jangkitan. Dengan susu badan, bayi tidak memerlukan sebarang susu lain, laktogen, puting atau air. Semuanya lengkap dengan disediakan dalam susu ibu."


Apa itu Alpha Lipid LifeLine ?
Alpha Lipid Lifeline diimport terus dari syarikat New Image International, New Zealand, pengeluar kolostrum terbesar di dunia dan Pemenang Anugerah Eksport New Zealand 3 tahun berturut-turut.

Alpha Lipid Lifeline dapat Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit dan dijamin HALAL. Susu Alpha Lipid Lifeline  adalah kolustrum kuality tinggi (grade10) dengan formula unit lebih mudah diserap cepat dan berkesan 100% ke dalam system penghadaman berbanding kolostrum jenama lain.

Kelebihan Kolostrum Alpha Lipid Lifeline™
 1. Mengandungi antibodi (Immunoglobulin) utk melawan pelbagai jenis jangkitan bakteria, virus dan pathogen
 2. Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit
 3. Formula Alpha Lipid Lifeline™ 100% berkesan dan diserap cepat
 4. Mengandungi Vitamin dan Zat Galian (Kalsium dll) semulajadi cukup utk keperluan harian
 5. Mengandungi bacteria semulajadi (Lactobasilus Acidophilus dan Bifidobacterium) bagus utk fungsi normal usus
 6. Mengandungi Faktor Pertumbuhan (Growth factor) yg penting utk proses pemulihan sel dan anti penuaan (anti-aging)
 7. Sangat sesuai utk ibu mengandung dan menyusu
 8. Membantu mengurangkan berat badan, mengawal kandungan gula dlm darah.
 9. Membantu memulihkan pelbagai penyakit kencing manis, darah tinggi, gout, gastric, hepatitis, kurang darah, ketidaksuburan, dan pelbagai khasiat untuk tahap kesihatan terbaik manusia
SEBELUM HAMIL
Wanita2 yang merancang untuk hamil, adalah disarankan minum Alpha Lipid setiap hari agar rahim berada dalam keaadaan kuat dan sihat serta bersedia utk menempuhi tempoh kehamilan yang baik sepanjang 9 bulan. Alpha Lipid juga baik utk kesuburan (persediaan kehamilan).

DALAM TEMPOH KEHAMILAN:

IBU HAMIL
Sepanjang kehamilan, pengambilan Alpha Lipid akan melengkapkan segala zat2 yang diperlukan oleh ibu dan bayi didalam kandungan. Sekiranya anda tergolong dalam golongan wanita yg alah semasa awal kandungan, Alpha Lipid boleh membantu anda utk mengurangkan alahan tersebut. Si ibu juga akan berasa lebih segar dan sihat sepanjang tempoh kehamilan. Kandungan kalsium yg tinggi boleh mengelakkan sengal2 tulang atau kekejangan otot yg selalu berlaku kepada wanita hamil.Ada juga pengguna mengatakan dengan minum Alpha Lipid semasa hamil, badan akan mantain!!! Tidak naik badan secara mendadak seperti yang selalu berlaku kepada wanita hamil.

SI BAYI
Mengikut pengalaman2 ibu yang minum Alpha Lipid sepanjang mengandung, mereka mengatakan bayi yg lahir kulitnya putih, halus dan gebu (macam colostrum agaknyaaa..)
Bayi juga akan menjadi kelihatan bijak dan matang kerana mendapat khasiat Alpha Lipid yang merupakan brain food yg sangat membantu dalam peningkatan fungsi otak.
Bayi juga akan kelihatan cergas dan mempunyai tulang yg kuat serta rambut yang cantik...insyaALLAH....Disebabkan bayi sudah menerima Alpha Lipid yang mengandungi faktor imun serta antibodi semulajadi sejak di dalam kandungan, kebanyakan bayi yang dilahirkan agak kuat sistem pertahanan badannya, dan sukar utk mendapat sakit kuning/jaundis selepas dilahirkan.

Kandungan  yang boleh anda perolehi didalam Alpha Lipid LifeLine
 1. Vitamin A - Untuk kesihatan mata.
 2. Vitamin B12 - Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung.
 3. Vitamin B6 - Untuk urat saraf, kebas kaki tangan.
 4. Vitamin B1 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
 5. Vitamin B2 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
 6. Vitamin B3 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
 7. Vitamin C - Untuk kesihatan kulit, sesuai untuk mereka yang punyai masalah kulit.
 8. Vitamin D - Penyerapan calcium lebih banyak, tanpa Vitamin D calcium yang dimakan akan keluar sebagai najis.
 9. Vitamin E - Antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut.

Apa Kesan Alpha Lipid ?
 1. Mempertingkat Penyerapan Usus
 2. Meningkatkan Fungsi Pertahanan Badan
 3. Meneutralkan Jangkitan Virus/Bakteria/Kulat
 4. Mempercepatkan Pemulihan Luka Tisu
 5. Membunuh Parasit dalam Badan
 6. Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan
 7. Memperbaiki Masalah Sembelit
 8. Meningkatkan Ton Kulit dan Elastik
 9. Menstabilkan Emosi dan Tekanan
 10. Menstabilkan Paras Gula Dalam Darah
 11. Meningkatkan Keupayaan Minda
 12. Mengurangkan Risiko Sakit Jantung
 13. Meningkatkan Prestasi Fizikal
 14. Mengandungi Bahan Awet Muda
 15. Mengandungi Bahan Anti-Inflamasi (AntiRadang)
 16. Meningkatkan Kesihatan Gigi dan Tulang
 17. Mengurangkan tahap kolestrol dalam darah
 18. Sangat sesuai untuk  ibu yang hamil dan menyusukan bayiApa itu Alpha Lipid LifeLine ?

✔ Alpha Lipid Lifeline diimport terus dari syarikat New Image International, New Zealand, pengeluar kolostrum terbesar di dunia dan Pemenang Anugerah Eksport New Zealand 3 tahun berturut-turut.

✔ Alpha Lipid Lifeline dapat Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit dan dijamin HALAL. Susu Alpha Lipid Lifeline adalah kolustrum kuality tinggi (grade10) dengan formula unit lebih mudah diserap cepat dan berkesan 100% ke dalam system penghadaman berbanding kolostrum jenama lain.

Anda Mempunyai Masalah Kesihatan ?Keberkesanan product ini dalam melegakan bermacam-macam penyakit seperti:

☑ Asma
☑ Arthritis
☑ Allergy
☑ Buasir
☑ Bisul
☑ Buah Pinggang
☑ Ekzema
☑ Fybroid


Kelebihan Kolostrum Alpha Lipid Lifeline™

☑ Mengandungi antibodi (Immunoglobulin) utk melawan pelbagai jenis jangkitan bakteria, virus dan pathogen☑ Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit☑ Formula Alpha Lipid Lifeline™ 100% berkesan dan diserap cepat☑ Mengandungi Vitamin dan Zat Galian (Kalsium dll) semulajadi cukup utk keperluan harian☑ Mengandungi bacteria semulajadi (Lactobasilus Acidophilus dan Bifidobacterium) bagus utk fungsi normal usus☑ Mengandungi Faktor Pertumbuhan (Growth factor) yg penting utk proses pemulihan sel dan anti penuaan (anti-aging)☑ Sangat sesuai utk ibu mengandung dan menyusu☑ Membantu mengurangkan berat badan, mengawal kandungan gula dlm darah.☑ Membantu memulihkan pelbagai penyakit kencing manis, darah tinggi, gout, gastric, hepatitis, kurang darah, ketidaksuburan, dan pelbagai khasiat untuk tahap kesihatan terbaik manusia


✔ Alpha Lipid Lifeline™ Produk Kesihatan yang unggul selamat, tidak bertoksik dan tidak berallergik. Ia kaya dengan bahan pemulih penyakit. Mengandungi Probiotik bakteria normal di saluran usus. Lactobacilli & Acidophilus menghalang cirit birit dan masalah usus. Selain itu ia juga mengandungi Vitamins & Minerals yang penting untuk penjanaan tenaga & kesihatan membantu proses penghadaman. Memperbaiki tisu dan sel badan serta mengekalkan kesihatan. Mengandungi kalsium tambahan untuk tulang dan gigi dan juga kolostrum antibodi tambahan dari punca semulajadi. Ia adalah pemakanan semulajadi yang selamat sesuai untuk semua peringkat umur.

Apa Kesan Alpha Lipid ?

☑ Mempertingkat Penyerapan Usus☑ Meningkatkan Fungsi Pertahanan Badan☑ Meneutralkan Jangkitan Virus/Bakteria/Kulat☑ Mempercepatkan Pemulihan Luka Tisu☑ Membunuh Parasit dalam Badan☑ Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan☑ Memperbaiki Masalah Sembelit☑ Meningkatkan Ton Kulit dan Elastik☑ Menstabilkan Emosi dan Tekanan☑ Menstabilkan Paras Gula Dalam Darah☑ Meningkatkan Keupayaan Minda☑ Mengurangkan Risiko Sakit Jantung☑ Meningkatkan Prestasi Fizikal☑ Mengandungi Bahan Awet Muda☑ Mengandungi Bahan Anti-Inflamasi (AntiRadang)☑ Meningkatkan Kesihatan Gigi dan Tulang☑ Mengurangkan tahap kolestrol dalam darah☑ Sangat sesuai untuk ibu yang hamil


Dari Mana Datangnya Colostrum ALPHA LIPID ?

☑ Lembu-Lembu New Zealand☑ Susu Awal Lembu (susu yg mula-mula keluar)☑ Dikilangkan oleh pengeluar kolostrum terbesar di dunia, New Image International, Auckland, New Zealand


Kenapa New Zealand ?

☑ Lembu yang Tiada Penyakit Merbahaya☑ Dipasturkan☑ Dikumpul Segar dari Ladang☑ Diproses Segar☑ Dipasturkan secara “Flash low temperature”☑ Dikilangkan secara Suhu Rendah / Tekanan Rendah☑ Pengilangan Menurut Spesifikasi GMP menurut Piawai Antarabangsa


Bagaimana ALPHA LIPID bertindak ?

☑ Bertindak di Saluran Pemakanan USUS☑ Menyuci☑ Menyembuhkan☑ Mempertahankan

Kandungan yang boleh anda perolehi didalam Alpha Lipid LifeLine

☑ Vitamin A - Untuk kesihatan mata.
☑ Vitamin B12 - Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung.
☑ Vitamin B6 - Untuk urat saraf, kebas kaki tangan.
☑ Vitamin B1 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
☑ Vitamin B2 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
☑ Vitamin B3 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
☑ Vitamin C - Untuk kesihatan kulit, sesuai untuk mereka yang punyai masalah kulit.
☑ Vitamin D - Penyerapan calcium lebih banyak, tanpa Vitamin D calcium yang dimakan akan keluar sebagai najis.
☑ Vitamin E - Antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut.


Proses Pemulihan
✔ Kolostrum Alphalipid merupakan makanan tambahan bukan toksik, bukan alergik dan tidak bertindakbalas dengan makanan tambahan serta dadah lain. Walau bagaimanapun sesetengah orang akan mengalami beberapa reaksi atau tindakbalas sementara dalam proses pemulihan yang positif:

☑ Mengantuk dan keletihan - proses penggantian tisu-tisu badan yang disebabkan penyakit.
☑ Berpeluh , demam dan sakit kepala - proses peningkatan kadar metabolisme dalam badan akibat daripada pembuangan toksik melalui saluran perkumuhan.
☑ Gatal, kerap buang air kecil atau besar - Proses penyingkiran bahan buangan yang lama terkumpul seperti metabolit logam berat dan lain-lain bahan yang tidak diperlukan oleh badan.
☑ Sakit perut, sakit otot, loya dan denyutan jantung yang laju - Proses penyembuhan , pembaharuan dan penyimpanan sel-sel baru


Bagaimana Untuk Mengambilnya ?

☑ Alpha Lipid dibekalkan dalam bentuk serbuk/powder
☑ Ambil 1 1/2 sudu yg dibekalkan dan dicampur dengan air sejuk/mineral
☑ Boleh Dicampur dengan Susu, Jus atau Air Biasa☑ Elok dibuat sebagai Ais Krim Smoothies
☑ Sebaik-baiknya Ambil Sewaktu Perut Kosong (Sebelum sarapan pagi)
☑ Seelok-eloknya Campur dan Goncang dgn “Shaker”
☑ Sebaik-baiknya ambil selepas Subuh atau Sebagai Sarapan Pagi

* Dilarang menggunakan air suam atau air panas
No comments:

Post a Comment