Wednesday, February 29, 2012

Kegunaan Quantum PendantTerbukti Amat Berkesan terhadap penyakit :

 • Darah tinggi
 • Kencing Manis
 • Obesiti
 • Lemah Jantung
 • Penyakit Kulit
 • Chronic Fatigue syndrome
 • Sakit Otot
 • Depression
 • Athritis
 • Hairloss
 • Gout
 • Lemah Tenaga
 • Sakit Tulang
 • Ketagihan Merokok
 • Ketagihan ALkohol
 • Insomnia
 • Strok
 • Asma
 • Eczema
 • Masalah Kesuburan
 • Sinus
 • Cataract
 • Impotensi
 • Kanser
Quantum Pendant mampu kurangkan stress?
Tenaga skalar yang dihasilkan oleh quantum pendant dapat mengimbangi gelombang otak manusia yang tidak seimbang. Stress juga disebabkan kita terlalu penat dan letih selepas seharian bekerja,oleh itu,quantum pendant akan mengaktifkan molekul-molekul air dalam badan dan memberi tenaga tambahan kepada si pemakai. Selain memakai quantum pendant charge air suam dengan menggunakan quantum pendant dan mandi air suam tersebut untuk melegakan stress anda,insyaAllah dengan izin Allah segala tekanan dan stress akan berkurangan.

Demam Biasa dan Demam Selsema

Quantum pednant dan quantum flask amat berkesan terhadap demam biasa dan selsema. Kaedahnya amatlah mudah,hanya cas air menggunakan quantum pendant dan quantum flask. Gunakan air tersebut untuk mandi atau dijeram pada kepala pesakit. Dinasihatkan supaya minum banyak air yang telah dicas. InsyaAllah demam akan beransur pulih tanpa mengambil ubatan kimia yang lain. Sekirannya demam tidak beransur pulih,segeralah berjumpa doktor.

Migrain

Penyebab migrain:

1. Perubahan hormon dalam tubuh,hamil,menopause atau penggunaan alat kontrasepsi internal.

2. Kurang tidur,tidur terlalu lama,tidak makan,atau terlalu lelah.

3. Cuaca,ada beberapa orang yang mempunyai gen sensitif terhadap cuaca,perubahan suhu beberapa darjah saja boleh menyebabkan orang tersebut mengalami gangguan fungsi tubuh seperti migrain atau selsema. Selain itu berjalan ditengah angin kencang juga dapat menimbulkan migrain.

4. Asap rokok yang boleh menyebabkan migrain bagi sesetengah orang.

Bagi sesetengah orang yang takut untuk mengambil sebarang ubat-ubatan kimia,boleh cuba menggunakan quatum pendant sebagai rawatan,caranya cas air menggunakan quantum pendant atau quantum flask,sapukan air cas di bahagian kepala yang sakit. Selain itu,pesakit boleh tekapkan quantum pendant di kepala,sekiranya sakit di sebelah kanan,tekapkan di sebelah kanan dan sebaliknya dan juga boleh diletakkan di bawah bantal ketika tidur malam.Pada permulaan penggunaan,pesakit akan mengalami migrain yang lebih teruk,tapi jangan bimbang ini adalah kesan awal penggunaan,teruskan menggunakan quantum pendant,dan quantum flask .InsyaAllah sakit migrain akan beransur hilang.

Sakit-Sakit tumit dan lutut.

Terdapat beberapa punca kesakitan tumit. Di antaranya ialah tekanan yang berlebihan,keradangan pada lapisan lemak di tumit dan ketumbuhan spur atau tulang kecil di tumit. Selain itu terdapat tekanan yang berlebihan juga akan menyebabkan sakit-sakit tumit.

Sakit lutut pula sering dialami oleh mereka yang berumur 50 tahun keatas akibat sendi mula haus,punca-punca sakit diantaranya adalah hormon semakin kurang sejajar dengan peningkatan usia,kurang aktiviti sukan/beriadah dan pertambahan berat badan dimana lutut tidak mampu menanggung beban badan yang berlebihan.

Bagi sakit-sakit tumit,tekap/ikat kan quantum pendant di bahagian tumit atau cara yang paling mudah adalah masukkan quantum pendant di dalam stokin dimana quantum pendant berada betul-betul di bawah tumit. Lakukan di waktu hendak tidur. Untuk mereka yang sakit lutut,ikatkan quantum pendant di kawasan lutut atau gunakan air yang telah dicas kemudian sapu di bahagian lutut. Kami penrah membuat rawatan kepada pesakit lutut dengan menggunakan air yang telah di cas dimana selepas sejam,beliau berasa tidak sakit lagi semasa berjalan. Lakukan rawatan menggunakan quantum pendant dan quantum flask secara berterusan.

Melecur atau Luka

Tekapkan quantum pendant pada bahagian yang luka akibat terkena benda tajam. Anda akan sedari bahawa,pendarahan akan cepat berhenti berbanding tanpa menggunakan quantum pendant. Tenaga skalar yang dihasikan oleh quantum pendant mempercepatkan proses penyembuhan.

Bagi mereka yang dalam situasi kecemasan di mana melecur akibat terkena benda panas,tekapkan quantum pendant di kawasan melecur. Gunakan air yang telah dicas dan sapukan di kawasan tersebut. Selain itu tangan yang melecur juga boleh direndamkan dalam air yang telah dicas menggunakan quantum pendant atau quantum flask. Dengan izin Allah kesan melecur tersebut tidak akan membengkak.

Terkena gigitan serangga atau haiwan berbisa

Langkah pertama yang perlu dibuat adalah buang dahulu segala duri-duri sengat daripada tempat gigitan seperti duri lebah,tebuan dan lain-lain. Kemudian basahkan quantum pendant dan tekapkan di bahagian luka. Jika dipatuk ular berbisa,InsyaAllah quantum pendant akan menyerap bisa keluar dari tempat gigitan. selepas itu, rendamkan quantum pendant untuk meneutralkannya dan ulangi proses untuk menyedut keluar kesemua bisa.

Muka berjerawat

Lakukan sekurangnya 2 kali sehari sebelum tidur dan selepas bangun tidur. Cuci muka dengan air yang telah dicas.

Sakit Buah Pinggang

Selain menggunakan rawatan dari hospital sebagai rawatan utama,pesakit buah pinggang juga boleh menggunakan quantum pendant dan quantum flask sebagai rawatan sampingan. Bagi mereka yang mengalami sakit buat pinggang,disarankan tidak merendam kaki ke dalam air yang telah dicas,cukup sekadar sapu air yang telah dicas di bahagian pinggang. Selain itu,waktu hendak tidur malam,tekapkan quantum pendant di bahagian belakang badan iaitu 4 jari dari tulang pinggang. Pesakit buah pinggang hanya boleh minum air 1 quantum flask sahaja sehari.

Mendapatkan berat badan ideal/ menurunkan berat badan

Gunakan quantum pendant untuk mempercepatkan proses menurunkan berat badan. Pakai quantum pendant seperti biasa dan minum banyak air yang telah dicas. Anda akan mendapati najis anda akan bercampur dengan lendir iaitu lemak. Bagi mereka yang mempunyai metabolisme yang rendah,quantum pendant akan membantu mempercepatkan pembakaran lemak. Tapi apa yang paling penting ialah kerap bersenam dan jagalah pemakanan anda.

Rabun

Semburkan atau basuh mata menggunakan air yang telah dicas setiap hari.

Senggugut (gangguan haid)

Senggugut akan menyerang wanita ketika datang bulan. Senggugut akan menyebabkan badan menjadi lemah.Untuk meredakan kesakitan akibat senggugut,ambil sebiji Quantum Pendant dan tekapkan pada bahagian 4 jari di bawah pusat anda atau dengan kata lainnya atas sedikit daripada kawasan ari-ari. InsyaAllah,kesakitan akan hilang dan banyakkan meminun air yang dicas dengan quantum pendant dan quantum flask

Strok

Tenaga skalar yang terhasil daripada quantum pendant berfungsi mencairkan darah dan mencegah sel-sel darah daripada bergumpal antara satu sama lain. Darah yang kurang pekat akan melarutkan darah beku yang menyumbati saluran arteri ke otak. Sel-sel darah yang lebih cair daripada sebelumnya akan mengalir ke bahagian otak yang tidak mendapat bekalan nutrien dan oksigen. Sel-sel pada bahagian otak yang telah rosak akan diganti dengan pertumbuhan sel-sel yang baru.

Bagi merawat pesakit strok,langkah pertama pastikan terlebih dahulu anda tahu pesakit tersebut mengalami strok pada bahagian mana. Kiri atau kanan atau keseluruhan badan. Kaedahnya sangat mudah,jika pesakit mengidap strok pada bahagian kiri maka Quantum Pendant semestinya diletakkan pada bahagian kanan kepala pesakit terutamanya di belakang cuping telinga. Jika pesakit mengidap strok pada bahagian kanan letakkan Quantum Pendant pada bahagian kiri kepala pesakit . Letakkan juga beberapa Quantum Pendant di sepanjang tulang belakang pesakit. Caskan air dan beri pesakit minum serta mandikan beliau. Rawatan untuk penyakit strok kebiasaannya memakan masa sejam hingga dua jam. Tetapi,bergantung kepada keyakinan si pesakit untuk sembuh. Sentiasa berikan motivasi kepada beliau. InsyaAllah dengan usaha yang kita lakukan penyakit strok dapat disembuhkan.

Kencing Manis

Penyakit kencing manis adalah satu keadaan di mana terdapat kadar gula yang berlebihan dalam peredaran darah. Ini terjadi kerana badan kekurangan sesuatu hormon yang dipanggil insulin yang diperlukan untuk menukar gula kepada tenaga dalam badan kita. Insulin adalah sejenis hormon yang dihasilkan oleh organ bernama pancreas yang terletak dibawah perut. Badan kita mengeluarkan tenaga untuk menjalankan tugas harian daripada makanan. Dari segi perubatan tenaga,organ tersebut gagal berfungsi dengan baik di sebabkan oleh gangguan aliran tenaga kepadanya. Caranya,dapatkan quantum pendant dan lekapkan pada bahagian ulu hati sewaktu tidur. Untuk mengekalkan kedudukan quantum pendant boleh lah dilekapkan dengan pita perekat atau dilabuhkan (di panjangkan) tali rantai pemakai. Perbanyakkan meminum air yang telah dicas.

Harga :

1pcs -RM400

2pcs -RM700

3 pcs-RM1000
Jika ingin campur dengan Qflask/Qpower/Qshield pun boleh :-)


No comments:

Post a Comment